thank you very much for being my followers

Friday, December 27

Nobody Perfect


Jika kamu memancing ikan..
Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu. Janganlah sesekali kamu MELEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang. Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.. Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu.





Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.. Cukuplah sekadar keperluanmu. Apabila sekali ia retak. Tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.
Akhirnya ia dibuang. Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi. Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.



Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamuMEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya.
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi yang kamu pasti baik untuk dirimu.


Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain. Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal. Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.. Yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU. MENGASIHIMU.
Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain. Kamu juga yang akan MENYESAL.




Wednesday, July 31

Rindu pada blog

Masa aku update entry ni. Kita semua berada pada 10 malam terakhir Ramadhan pada tahun 2013. Patutnya aku perlu mencapai Al Quran dan membaca isi dalam nya. Tapi, lain pula yang aku cari di waktu ini.



Baru lepas kemas rumah sebenarnya. Penat tak terkata. Aku kemas sorang je ni. Suami ke rumah ibu mertua untuk berbuka puasa dan solat terawih di sana. Aku? Bukan taknak pergi, tapi harini je aku free and rasa ada mood nak buat kerja kerja mengemas dan mencuci rumah. Sebab aku nampak bersungguh-sungguh nak jadi RAJIN harini maka suami ku pun mengizinkan aku tinggal di rumah tanpa perlu mengikutnya. Wah! Ayat aku! Curlass. Hehe



Ahhhh kan aku dah kekok -_-"
Sebenarnya aku rasa sayangggg sangat tak dapat bagi masa walaupun sekejap untuk update blog. Kenapa? Sebab separuh dari ingatan perjalanan hidup aku yang lalu ada kat sini. Dari mula aku buat blog ni, aku dah mula merepek pasal kisah cinta dan kehidupan seorang gadis yang kekwat. Eh? Tetiba. Tapi betul lah.. Aku rasa rugi tak dapat sematkan banyak benda kat blog ni. Tsk :'(



Takpelah.



Yang penting sekarang, aku bersyukur sangat sangat dengan kehidupan aku. Allah tu memang sebaik baik Perancang yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. Banyak Allah tolong aku dalam kehidupan di dunia ni. Semoga Allah juga terus bersama aku untuk menuju alam yang abadi di sana....
Saya sayang keluarga, suami dan kawan kawan yg masih bersama saya kerana Allah :')



Assalamualaikum.
Jumpa lagi di lain entry yang tak pasti bila akan di taip oleh jari jemari ini. Hihi take care guys!






(Kami di ulangtahun perkahwinan yg pertama. Masih kah awak ingat b? Hehe love u!)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, July 19

Contest : Wall MakeOver by Na

Assalamualaikum.
Salam Ramadhan semua!
Wahhhhhhhhhhh fuhh fuhhhhh fuhhhh banyak nye habukkkk!!! Fuhhhh~~~~ 

OK. Terpaksa update laju-laju sebab aku nak join contest ni. Tarikh tutup contest ni esok je wehhhh!!

HYE DEARRRR I WANTTTTTTT!!, 
RUMAH YANG ANDA CARI TU DI SINI... YE DI SINIIII :')
*sambil lambai-lambai tangan dengan bersungguh-sungguh*

Tak tahu nak cakap macam mana excited nya kite ni bila dapat tahu ada constest macam ni.
Yelahh sejak dah berkahwin, minat nak membeli tu lebih kepada barang-barang dalam rumah.
Tapi macam yang korang semua tahu lah kann.. kalau nak shopping barang-barang hiasan dalam rumah ni kos dia lebih sikit lah. Dah tak sama dah macam waktu kiteorang bujang-bujang dulu. Hukhuk.
So, bila tengok ada orang buat contest nak makeover rumah secara percuma, gila aku tak meroyan? T_T

Awakkk...
Saya berminat gilaaaaaaaaaaaa dengan wallpaper yang dalam facebook awak tu.
Cepat-cepat saya like page awak dekat facebook Wall MakeOver By Na
Pastu like pulak facebook awak yang Nadia Farahida tu sebab awak lah yang akan pilih pemenang kan?

** Its a girl thing! Sorry B! Ni saya nak buat kat dalam bilik kite kalau saya bernasib baik :') **

Saya nak www.nadiafarahida.com memilih rumah saya untuk di makeover oleh Wall Makeover by Na dengan design pilihan ini kerana saya adalah salah sorang peserta contest yang baru kahwin. Kasihani lah kami yang baru mendirikan rumah tangga ni untuk beraya bersama wallpaper baru di kamar beradu kami.. sobbss.. macam desperate sangat kan bunyi? Lantak lah, memang nak menang sangat punnnnn... Ya Allah.. bantulah kami untuk menanggg.... Color wallpaper ni sweet sangat! Cadar katil kiteorang dah lah banyak color2 pink macam ni... so nak matching senang lah =p (amboii macam matching baju dengan tudung lak kan? heheehe) 

Semoga penyertaan saya di terima dan semoga rezeki untuk beraya dengan wallpaper pink yang sweet ni tercapai. Aminnn :') Korang! Please amin kan sekali ya?

Thanks sebab sudi baca!



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...